Четвер, 25 Квітня 2024, 09:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Офіційний сайт Дубенської ЗОШ І-ІІІ ст. № 6

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Чи потрібен учню мобільний телефон у школі?
Всього відповідей: 279
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Січень » 21 » Профорієнтаційний термінал
10:31
Профорієнтаційний термінал

Увага!

У нашій школі встановлено інтернет-термінал «Живи і працюй в Україні», який дасть змогу всім учням школи більше дізнатися про професії, виявити свою професію та нахили.


           У сучасних умовах професійна орієнтація населення, зокрема, шкільної молоді, є одним із головних напрямків державної політики зайнятості. У зв’язку з цим профорієнтаційна робота розгортається у принципово новому форматі, в якому акценти зміщено від регулювання поточної ситуації на ринку праці до профілактики безробіття, особливо молодіжного.

           Задля забезпечення якісного функціонування системи професійного інформування населення, у тому числі учнів загальноосвітніх навчальних закладів, Державний центр зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерство освіти та науки України розпочали спільний інноваційний проект, спрямований на забезпечення інформативності, доступності, мобільності, гнучкості та привабливості профорієнтаційних послуг для молоді.

           З метою допомогти молодим людям усвідомлено вибрати професію державною службою зайнятості був розроблений програмно-апаратний комплекс "Профорієнтаційний термінал". Нещодавно він був встановлений і у нашій школі. Через профорієнтаційні портали школярі зможуть довідатися про зміст професій, стан і перспективи ринку праці, вищі та професійно-технічні навчальні заклади, умови навчання в них, основи трудового законодавства, послуги служби зайнятості тощо.

          Цей проект - сучасна форма професійної орієнтації молоді, яка надає можливість детальніше ознайомити користувачів терміналу з інформацією про різні професії, їхню затребуваність на ринку праці у всіх регіонах країни, можливості кар'єрного росту в тій чи іншій спеціальності, навчальні заклади, де готують фахівців обраного профілю тощо. А також рекомендації для тих, хто хоче працювати за кордоном, як не стати жертвою насильства тощо.

         Простота користування, доступність викладу інформації, відеоілюстрування приваблюють учнів різного віку. Термінал оснащений різноманітною пізнавально-мотиваційною та розважально-ігровою інформацією. Його зміст розрахований на три категорії користувачів: для учнів, вчителів та батьків. Серед матеріалів є психологічні експрес-методики для самотестування, скориставшись якими учні отримають поради щодо професій та напрямків побудови професійної кар'єри. Особливо термінал корисний старшокласникам, які наразі здійснюють вибір фаху.  


Скористайтеся цією можливістю.

Дякуємо районному центру зайнятості за цю новинку!

Переглядів: 877 | Додав: school-6 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Випадкові фото


Copyright MyCorp © 2024