П'ятниця, 19 Квітня 2024, 05:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Офіційний сайт Дубенської ЗОШ І-ІІІ ст. № 6

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Чи потрібен учню мобільний телефон у школі?
Всього відповідей: 279
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2010 » Травень » 21 » День ЦО
13:34
День ЦО

21 травня 2010 року в Дубенській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6

пройшов День цивільної оборони.  

           Це були справжні випробуваня як для учнів, так і для рятувальників. Переповнені враженнями та новими відкриттями, школярі застосовували на практиці свої знання та уміння з цивільної оборони, до того ж спостерігати у дії рятувальну техніку, що раніше бачили тільки на картинках в підручниках.

           День Цивільної оборони є обов’язковим щорічним заходом у школі. Ми навчаємо дітей правилам евакуювання з приміщення у разі надзвичайної ситуації. В цей день проводиться виставка з питань цивільної оборони, представлені різноманітні плакати, інформаційні системи, засоби індивідуального захисту, засоби перевірки радіації і т. д. І для того, аби дітей зацікавити, звернути увагу, ми, кожного року, намагаємося влаштовувати якісь оригінальні дійства. Окрім евакуації проводимо тренування спортивного характеру, коли потрібно винести з зони НС потерпілого або надати потерпілому невідкладну допомогу.

             Кожного року тренуємося, тому діти вже звикли до цього, і роблять це організовано, дотримуючись усіх вимог та правил. . Цього разу у школі була змодельована ситуація по евакуації дітей у зв’язку з пожежею та заповненням школи чадним димом. Така ситуація була обрана не просто так. Саме з такими обставинами доводиться зустрічатися школярам шкіл України найчастіше. І тільки організована робота з евакуації допомагає уникнути травмування і жертв. Діти складають найбільшу групу ризику, в пошуках цікавостей, вони найчастіше спричиняють надзвичайні ситуації або ж стають їх жертвами. І попередити, проінформувати їх про небезпеку, познайомити з першочерговими діями з ліквідації НС та правилами порятунку власного здоров’я та життя близьких – головна мета усіх дорослих.

             Захід у Дубенській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6 спочатку був проведений для молодших класів(бесіди, конкурси малюнків), а згодом для старших. Завдання, які довелося виконувати дітям були специфічно-індивідуальними. Адже все, що відбувалося на майданчику, було спрямоване на свідоме сприйняття інформації та оволодіння навичками надання первинної допомоги. Весела спільна цікава гра була повчальною, виховною та інформативною, і не тільки урізноманітнила буденне шкільне життя, а й відкрило дітям новий світ сили, мужності та відваги.

  •  Переглянути фотозвіт з Дня ЦО
  • Переглядів: 988 | Додав: school-6 | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 1
    1 Люба  
    0
    Мені там дуже подобається!!

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Пошук
    Календар
    «  Травень 2010  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31

    Випадкові фото


    Copyright MyCorp © 2024